Děti bychom měli učit plavat od tří let, soudí dětská lékařka Hana Cabrnochová z Prahy. „Měly by se naučit nebát se vody, a to je nejlepší k tomu, abychom je začali učit plavat od tří do pěti let, kdy už se učí i jiné dovednosti a jsou schopny vnímat příkazy dospělých,“ uvedla lékařka.
Některé maminky už ale učí své ratolesti plavat dřív, dokonce v půl roce, ba v roce a zúčastňují se s dětmi kurzů plavání, které organizují různé agentury. Podle lékařů to není špatné, ale dítě ještě není schopno plnit, co se od něj chce. To je možné až zhruba od tří let věku.
Podle Cabrnochové by malé děti neměly zůstat bez dozoru, zejména kolem domácích bazénů, protože se lehce může stát, že do něj spadnou a samy se z něj nedostanou.
hmm, zajímavé, ale jsem toho názoru, že klidně i od půl roku, stejně se jedná jen o takovou hru ve vodě... Jinak Vám to na fotce moc sluší
Děkuji. To není můj názor,jen tady zastávám funkci kopírky zajímavých názorů
Jasné Kačí, já to chápu... jen jsem chtěla přihodit něco k tématu, než pochválím fotku V tomhle případě to byla "dobře míněná lež" - pochválila jsem "tě", ačkoliv vím, že "ti" to na té fotce moc nesluší
Ty jsi ale... A musím náš rozhovor smazat,pže mi to rozhodilo celou hlavní stránku Nesmím tady totiž jako moderáto přispívat
Tak kurzy plavání není učení, ale hra a rozhodně tam děti nejsou bez dozoru, takže jsem já jsem pro, aby se chodilo "plavat" už od malička - my chodli od 5týdnů
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru