Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Slanina s vejcem prý může prospívat těhotným i plodu
PříspěvekNapsal: sob 09. led 2010 0:08:19 

Slanina s vejcem prý může prospívat těhotným i plodu

Ne všechno nezdravé jídlo musí být zákonitě nezdravé vždy a v každém případě. Podle nové studie biologů ze Severní Karolíny může třeba i slanina s vejci k snídani prospívat těhotným matkám a především jejich nenarozenému dítěti. Tento pokrm je totiž bohatý na cholin - vitamin skupiny B - důležitý pro vývoj mozku u dítěte a pro jeho budoucí inteligenci.

Experti z University of North Carolina testovali účinky na cholin bohaté stravy na březí laboratorní zvířata.

„Naše studie u myší indikuje, že strava těhotné samice/matky, zvláště cholin v této stravě, může změnit vývoj mozku u plodu,“ uvedl k závěrům Steven Zeisel s tím, že dostatek cholinu vede ke zdravějšímu vývoji mozku a vyšší inteligenci potomků.

Na cholin je přitom třeba bohatá tzv. anglická snídaně neboli vajíčka se slaninou, která u zdravotníků ale moc velkou oblibu nemá.

„Nikdy nebudeme moci nazývat slaninu jako zdravé jídlo, ale někdy nás nutí změnit trochu uvažování o tom, co považujeme za zcela zdravé a zcela nezdravé. Tato studie ale především ukazuje, že je velmi důležitá prenatální výživa pro zdraví nenarozeného dítěte po celý zbytek jeho života,“ komentoval studii doktor Gerald Weissmann z Federace amerických společností experimentální biologie.

A kdo se chce vyhnout slanině a přesto dopřát svému dítěti v děloze dostatek cholinu, stačí, když vsadí na žloutky, játra a luštěniny.

Přílohy:
web.jpg
web.jpg [ 43.73 KiB | Zobrazeno 22 krát ]

Obrázek
Jsem ŠEHEREZÁDA
 E-mail  Profil

Předmět příspěvku: Re: Slanina s vejcem prý může prospívat těhotným i plodu
PříspěvekNapsal: pon 11. led 2010 17:40:58 

jojo..a prave preto som v prvom trimestri mala dost casto volske oko a hranolky :!k: :hu:

ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek

E-mail  Profil

Předmět příspěvku: Re: Slanina s vejcem prý může prospívat těhotným i plodu
PříspěvekNapsal: pon 11. led 2010 20:34:42 

co jsem těhu, tak mi manžel vejce v polosyrovém stavu konzumovat nedovolí, jednou jsem měla k snídani klasický, na sucho smažený s trochou kečupu a krajícem chleba s máslem a bylo mi po nich blbě ještě druhý den

E-mail  Profil

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]